Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[S-741] Sporné řízení - Policie San Andreas proti Alexei Scherbakov


19.1.2024 20:04
(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS

Vrchní soud San Andreas


Předvolání 
ke spornému řízení ve věci


Navrhovatel:
Alexei Scherbakov, strana zastoupena veřejným advokátem, JUDr. Dušanem Badinským

Odpůrce:
Policie San Andreas, strana zastoupena soukromým advokátem, Victoriou Eloise Lytton, J.D.

Předmět řízení:
Odvolání se vůči rozsudku dle soudního dokumentu S-734


Vrchní soud San Andreas nařizuje na den 27.1.2024 v čase 19:00 v druhé jednací síni budovy Vrchního soudu San Andreas sporné řízení;

Vrchní soud San Andreas tímto předvolává navrhovatele i odpůrce k dostavení se na sporné řízení. Obě strany řízení prosíme, aby se do druhé jednací síně v budově Vrchního soudu San Andreas dostavily minimálně deset minut před zahájením sporného řízení.

Sporné řízení bude probíhat v souladu se zákonem č. 4/2020 o soudním řízení.

Soudcem pro toto řízení bude JUDr. Alexander Levin, Ph.D.

Soud rozhodl, že sporné řízení bude veřejnosti přístupné.

Soud rozhodl o limitu délky řízení, který je stanoven na nejvýše 90 minut trvání.

((Obálka se zeleným pruhem byla zaslána všem zmíněným. @DaveReekular @VajkoChlpko @zeldinko ))



JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

27.1.2024 19:34

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))

VRCHNÍ SOUD SAN ANDREAS


Rozsudek ke spornému řízení ve věci


Navrhovatel:
Alexei Scherbakov, strana zastoupena veřejným advokátem, JUDr. Dušanem Badinským

Odpůrce:
Policie San Andreas, strana zastoupena soukromým advokátem, Victoriou Eloise Lytton, J.D.

Předmět řízení:
Odvolání se vůči rozsudku dle soudního dokumentu S-734


Dne 27.1.2024 v čase 19:00 v druhé jednací síni budovy Vrchního soudu San Andreas proběhlo sporné řízení, jehož rozsudek zní následovně:

I. Strana navrhovatele je i nadále shledána vinnou ve všech bodech obžaloby.

II. Vrchní soud rozhodl o ponechání původního rozsudku dle soudního dokumentu se spisovým označením 734.


Ratio Decidendi

I navzdory přihlédnutí ke skutečnosti, že ke způsobení nehody došlo k jízdě dle platných předpisů silničního provozu, nelze zohlednit správné jednání oproti opuštění místa a zanechání oběti nehody na místě bez jakékoli pomoci.

Nedošlo-li k satisfakci záměru podnětu, mají obě strany sporu právo na odvolání, které by bylo následováno vznikem odvolacího řízení. Všichni jmenovaní mají nárok se odvolat v soudem stanovené lhůtě 5 dnů. Všem musí být poskytnuta možnost k odvolání.

((Obálka se zeleným pruhem byla zaslána všem zmíněným. @zeldinko @DaveReekular @VajkoChlpko ))


JUDr. Alexander Levin, Ph.D.
soudce Vrchního soudu San Andreas

27.1.2024 20:02

Přepis sporného řízení: 
*začátek přepisu*


Alexander Levin: Máme celou. Všichni přítomni prosím povstaňte. Vítám vás tedy v druhé jednací síni vrchního soudu San Andreas. Dnes proběhne sporné řízení věci odvolání se vůči rozsudku S-734. Navrhovatelem této věci je občan Alexei Scherbakov zastoupen veřejným advokátem, doktorem Dušanem Badinským. Odpůrcem v této věci je Policie San Andreas, zastoupena soukromým advokátem Victoriou Eloise Lytton, J.D. Během řízení nebude přítomna porota. Soudcem pro toto řízení je doktor Alexander Levin. Chtěl bych vás upozornit, že vše co řeknete u soudu je nahráváno a může být uveřejněno. V průběhu řízení poprosím veřejnost, aby mlčela. Mluvit budou pouze tázaní. Během tohoto řízení není možné konzumovat potraviny, případně jakkoli užívat komunikační zařízení. Pokud má někdo námitku proti nepodjatosti soudce, vyslovte ji nyní.


**kratší pauza**


Alexander Levin: V průběhu řízení již proti soudci není možno podávat námitky. Jakákoli strana sporu však má nárok na podání námitky v průběhu sporu. Můžete se posadit a rovnou požádám stranu navrhovatele, aby představila svědky své obhajoby, jsou-li nějací.

Dušan Badinský: Vážený súd, pre obhajobu nemáme žiadneho svedka.

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se. O totéž požádám stranu odpůrce.

Victoria Eloise Lytton: Vážený súd, my tiež nemáme žiadnych svedkov.

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se prosím. A ještě jednou vyzvu stranu odpůrce, aby nám představila případ tohoto řízení.

Victoria Eloise Lytton: Vážený súd, v tomto prípade sa jedná o situáciu, kedy mal navrhovateľ svojim vozidlom prejsť a umsrtiť človeka, ktorý skočil pod kolesá jeho vozidla. Vozidlo malo byť chvíľku na to predané a navrhovateľ nemal o tomto incidente vôbec nič vedieť.

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se. Konkrétními body obvinění tohoto případu tedy shledáváme usmrcení z nedbalosti dle trestního zákoníku, neposkytnutí první pomoci dle trestního zákoníku a nedovolené opuštění místa dopravní nehody dle vnitřního sazebníku trestů Policie San Andreas. Požádám stranu navrhovatele, aby představila svou prvotní obhajobu.

Dusan Badinsky: Vážený súd, môj klient sa priznáva k tomuto obvineniu a svoj čin úprimne ľutuje, ako poľahčenie by som rád pripomenul, že počas tohto incidentu dodržiaval rýchlosť maximálnu povolenú rýchlosť a smer jazdy tak, ako mu to uvádza zákon o cestnej premávke. Pravdepodobne opitý chodec mu s vedomím skočil pod kolesá vozidla, načož môj klient náhle nedokázal zareagovať a bohužiaľ osoba následne podľahla zraneniam.

Alexander Levin: Děkuji, posaďte se. Strana navrhovatele přiznává vinu ve všech bodech obžaloby, přeje si strana odpůrce něco dodat?

Victoria Eloise Lytton: Vážený súd, nemáme čo dodať.

Alexander Levin: Dovolím si předvolat nejvyše postaveného příslušníka Vězeňské služby San Andreas z přítomných.

Aspen Kuhtreiber: Vážený soude, moje jméno je Aspen Kuhtreiber a jsem vedoucím oddělením dozorců a jsem tu jakožto zástupce DOCAR.

Alexander Levin: Vážená slečno Kuhtreiber, dovolte mi vás nadále oslovovat jako paní zástupkyni. Vzhledem ke skutečnosti, že tímto v tomto sporu zastupujete zmíněnou organizaci.


**Aspen Kuhtreiber kývla hlavou**


Alexander Levin: Paní zástupkyně, omlouvám se za poněkud neobvyklý vstup, přesto si dovolím požádat o uveřejnění data nástupu pana navrhovatele do nápravného zařízení.

Aspen Kuhtreiber: Pan Alexei Scherbakov nastoupil k výkonu trestu dne 17.1. tohoto roku.

Alexander Levin: Děkuji vám, paní zástupkyně.

Alexander Levin: Vyhlašuji pauzu do 19:25, po jejímž skončení bude uveřejněn rozsudek. Můžete prozatím odejít.


**Proběhla osmi minutová pauza**


Alexander Levin: Poprosím všechny přítomné, aby povstali. Vyslechněte nyní rozsudek jménem státu San Andreas. Vzhledem k doznání navrhovatele ke spáchání všech uvedených činů zůstává navrhovatel nadále vinným. Po přehodnocení předložené obhajoby, kdy měla být dodržena maximální povolená rychlost a k usmrcení tak došlo nedopatřením se vrchní soud rozhodl i nadále nechat původní rozsudek, jelikož je tato skutečnost přebita tím, že navrhovatel od místa nehody ujel a nejevil zájem o pomoc oběti této nehody. Soud skončil, můžete odejít.


*konec přepisu*


Přepis zpracovala asistentka předsedy vrchního soudu San Andreas,
Mgr. Elizabeth Hawkins


Powered by LeoSight IFS
LT~31