Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vypnutie scriptu odobrania zbrane pri ťažkom zranení

4.3.2025 21:38

Ahoj, ako už názov vypovedá prosím o vypnutie scriptu, ktorý ti odoberie zbraň z ruky, ak dostaneš napríklad hlavu a hodí ti to ťažké zranenia. Tento script nedáva zmysel keďže tu máme S2K systém ktorý nám hovorí, že zranenia a celkovo nejaké obmedzenia máme RPiť až po skončení súboja, prečo nám potom script odoberie v priebehu boja zbraň z ruky a nemôžeme sa už nijak brániť? Ak už to nechcete úplne vypnúť tak tam dať nejaký časovač, napríklad 2 minúty po ťažkom zranení nemôžeš vziať zbraň do ruky. Tam do dáva aspoň väčší zmysel ako v strede prestrelky. Myslím si že rovnaký názor bude mať väčšina ľudí či už z PSA alebo z nelegalného prostredia. Človek dostane v strede prestrelky hit, príde o zbraň a nezostáva mu nič iné ako čakať na smrť, keďže nemá ani staminu na sprint. Bol by som rád ak by ste hodili dole reakcie či s týmto návrhom taktiež súhlasíte prosím. 🙏🙏

4.3.2025 21:43

Občas máme na věci jiný pohled, ale tady s tebou souhlasím. Když tě někdo trefí, adrenalin tě žene dál a dokážeš aspoň nějak reagovat. Script, co ti hned vyhodí zbraň, je úplně mimo, protože to v půlce boje znamená automaticky konec. Reálně bys měl aspoň šanci se bránit, ne jen čekat na smrt. Tohle omezení by se určitě mělo nějak upravit.

Holub

Hráč

57
4.3.2025 22:18, naposledy upraveno 5.3.2025 10:28 uživatelem Holub

Pro mě do dnešních dnů jedno z nejstupidnějších rozhodnutí od Rataje. O to smutnější je, že i přes nekončící backlash tu je dodnes (ten skript, ne Rataj, kterého bych ve srovnání s tímhle skriptem i ocenil). 

5.3.2025 18:33, naposledy upraveno 5.3.2025 18:36 uživatelem Rataj

Návrh beru v potaz, zjevně s tebou spousta lidí souhlasí. Mrzí mě však, že celý návrh není založen na nesouhlasu s tím, jak je systém zamýšlen, avšak na nepochopení jeho významu. Kdyby to skutečně fungovalo tak jak popisuješ, tak by to bylo hloupé a mělo by se to hned odstranit. Bohužel mi to však připomíná situaci, kdy posledně někdo navrhoval odstranění tohoto skriptu a dodal k tomu video, ve kterém poukázal na své vlastní porušení pravidel kvůli nepochopení našeho aktuálního soubojového systému.

Tento script nedáva zmysel keďže tu máme S2K systém ktorý nám hovorí, že zranenia a celkovo nejaké obmedzenia máme RPiť až po skončení súboja.

To je přesně důvod, proč tento skript máme. Těžké zranění a vyhození zbraně z ruky znamená konec souboje, zvítězil tvůj protivník, jsi (jak název napovídá) těžce zraněný, a to tak těžce, že už nejsi schopen držet zbraň. Tohle je to ukončení souboje, tohle je ten moment, kdy máš přestat střílet a začít RPit. Přestřelka skončila. Prohrál jsi a není potřeba PK. Protože PK není žádným přínosem pro RP, avšak RP ukončuje, kdežto těžké zranění může dále rozvíjet RP akci.

Navíc ti ten skript s vyhozením zbraně z ruky zároveň napíše toto:

Máš těžká zranění, nezapomeň je vhodně RPit! Pokud si sám nedokážeš zavolat pomoc, můžeš použít /zzs pro spuštění odpočtu respawnu.

Střílet dál je prostě nesmysl. V RP přeci nejde o to někoho „vykropit“ (což je mindset, který se v posledních letech na GTA RP objevuje a hodně se mi hnusí), ale o to aby se nějakým systémem rozhodl vítěz boje a RP mohlo pokračovat, dále se rozvíjet. Přestřelka přeci nemusí být konec RP. Mělo by dojít k nějakým důsledkům té přestřelky.

Nečekáš na smrt. Padl jsi pod 30 HP (těžké zranění), jsi v moci toho, kdo přestřelku vyhrál. Proč? Protože rozstřílet někoho na hadry až do PK znamená jen jedno - RP končí, respawneš se u nemocnice a každý si jdete po svém. To dle mého názoru není dobré RP. Tato změna měla zajistit kvalitnější RP, jelikož akce pokračuje i poté, co se přestane střílet, co už se svíjíš na zemi v kaluži krve a v bolestech řveš o pomoc. A tvůj nepřítel nebo kolega s tebou může dále interagovat.

Tato změna byla prvním krokem k možnému úplnému odstranění PK, nakonec jsme to však zatím nechali u tohodle + odstranění zranění při bouračce + příkaz /zzs. Zde se můžeš dočíst více o původní myšlence a také o komunitní diskuzi a původních ohlasech: Discord #téma - Potřebujeme vůbec PK?

V kanálu #vývoj taktéž najdeme tuto implementaci a její vysvětlení (s rovnými 40 pozitivními ohlasy). Je to na serveru už rok (shodou náhod na den přesně), a za tu dobu je tohle druhý návrh na odstranění, avšak oba návrhy jsou založené na tom, že chcete střílet dál dokud nejste v PK. A já se ptám - proč?

Samozřejmě jsem ochoten tuto změnu odebrat a vrátit to jak to bylo. Pokud komunita chce, aby S2K končilo PK a respawnem postavy u nemocnice a nechtějí RPit zranění na místě, není problém to změnit. Jen si prosím položte otázku, zda rozumíte tomu systému, a zda víte proč se vám to vlastně nelíbí.

Dle mého názoru by to byl krok zpátky, snížení příčky kvalitního RP zpět na „kropky“ pořád dokola. Naopak jsem osobně toho názoru, že bychom měli více dohlížet na to, že přestřelkám předchází a následuje RP a není to jen střílení o ničem. Ze stejného důvodu jsem odstranil i drive-by.

Jak už jsem však zmínil - pokud si komunita přeje odstranění tohoto systému, jsem ochoten to odstranit. Nechám to na vás.

Diskutujte. Počkám na další ohlasy.

jan38

VIP

56
5.3.2025 19:39

Rataj ma docela pravdu. když mas težke zraneni. Tak to není o adrenalinu ale o tom aby jsi erpil zraneni že jsi postřílenej jak cedník. Nikoliv aby jsi pokračoval postřílenej a dal střílet. v tu chvili jsi davno z kola ven. a mel by jsi se spíše stahnout do ukrytu a čekat na přijezd ZZS nebo čekat na konec cele přestřelky a at te přeživši ošetří do přijezdu ZZS neboli /zzs.

Flick

Hráč

11
5.3.2025 19:49

Súhlasím s Ratajom. Má pravdu, vytratilo by sa to RP a tie následky po prestrelke, bolo by to už iba kropka až do PK a hneď ZZS a koniec. 

Reichard

Hráč

33
5.3.2025 20:37, naposledy upraveno 5.3.2025 20:57 uživatelem Reichard

To, co píše Rataj, je sice docela pěkná myšlenka, ale utopie. Minimálně v podmínkách text-based RP serveru, kde než člověk napíše „/s Vzdávám se!", nebo něco podobného, má v sobě další dvě rány, je ta myšlenka nereálná, a tudíž je ten skript zbytečný, protože samotná idea příliš spoléhá na to, že ten zájem RPit bude i z té vítězné strany, a že doražení poražené strany do PK nebude první věcí, kterou vítěz udělá. Je třeba si uvědomit, že přestřelka nikdy nebyla, není a nebude standardní RP situací. Není tam pro skutečné RP prostor. Mindset „vykropit někoho do PK" není na GTA RP módní jen v posledních letech, přestřelky podobně fungovaly vždy a všude, minimálně v posledních 11 letech; s tím je nutné se prostě smířit. Pokud chceme zachovat nějaké RP zranění po přestřelce, tak jedině upravit PK tak, aby mělo dvě fáze - v první fázi těžké zranění, ale při vědomí, a druhou fázi bezvědomí, do kterého by se „poražený" dostal buď po nějaké době bez pomoci, nebo dalšími údery do něj, přičemž by se do pravidel přidalo, že je zakázáno uměle vyvolávat druhou fázi PK bez řádného IC důvodu - pokud například vezmeme asi nejčastější scénář střelby na Skimu (bohužel), kterým je střílení ilegálních hráčů po PSA, tak tam by to bylo zakázáno, protože zločinec nemá důvod chtít policistu zabít, což v podstatě nejde jenom kvůli "OOC armoru", pač PK skript se neRPí jako smrt, ať člověk dostane klidně 3 zásobníky do hlavy, ale ICly by riziko smrti bylo vždy, takže lze předpokládat, že postava dorážejícího střelce měla v hlavě úmysl ho zabít. Tohle, kdyby se tedy zavedlo a později zmíněné zakázalo, můžeme začít polemizovat o nějakém RP po přestřelce.

Ve zkratce pro ty, kterým se můj stručný text nechce číst - s Kikovým návrhem souhlasím, protože myšlenka, pod kterou byl tento systém zaveden, alespoň podle mých dosavadních zkušeností, nefunguje. Za půl druhého roku, co tu hraju, jsem sice zatím nikdy nebyl v přestřelce, ale byl jsem párkrát na místě, kde se předtím střílelo, přičemž snad vždy tam byla minimálně jedna strana PKed. Samozřejmě, mýlím-li se, opravte mě.

ScruffyXd

Hráč

39
5.3.2025 21:01

Za mě,je to blbost,střílet dál v těžkém,omezil bych to minimálně časomírou,nebo omezením na krátké zbraně. Logicky když tě 3x střelí do hrudníku,a seš úplně na kaši,tak se nebudeš s hekklerem krejt za autem a pokračovat ve střelbě. Můžeme polemizovat o tom,že bys dokázal v nějakých situacích si zbraň opřít,nebo případně vytáhnout malorážku. Ale zase,to je hodně,ale hodně závislé na situaci,a popisu zranění. Odstranění PK by to vyřešilo,ale zase na druhou stranu,by to bylo složitější vůči CK systému,a Self ck systému,protože by ses do PK nemohl dostat,a byli by jsme bohužel odkázáni toto dělat jenom za přítomnosti A-T,a bez tiketu nebo podobně,což ruku na srdce ve většině případů nejde,protože na to prostě všechny 3 strany nemají čas,nebo si nenajdou časovou osu. Kdyby se ten systém upravil,a PK mělo fázi že tě to prostě hodí do bezvědomí,a nemůžeš nic kromě /zzs dělat,a fungovalo by to prakticky jako PK,tak by to asi vyřešilo tenhle problém ohledně střílení a pokračování rp v těžkém zranění. Ovšem tohle RP,je jaksi jenom víceméně z velké části pro Policii,protože z ilegální stránky,je nesmysl aby tam někdo někoho ošetřoval s rizikem že vás chytí nebo zatknou. Maximálně si ho odtáhnete do auta,a někde ho ošetříte,což se dělo naprosto vždy i bez toho systému "těžkého zranění" Buď se najdou tací co to chtějí rpit,a tací co to nechtějí rpit. S tím hold nic nenaděláme.

6.3.2025 14:28

Navrhuji kompromis, přidat časovač 15 až 30 sekund od momentu těžkého zranění, než dojde k odebrání zbraně, podle rozsahu zranění. Myslím, že by to mohlo RP naopak rozšířit, protože když budu vědět, že zbraň brzy ztratím, budu se snažit vyjednávat, hledat únik nebo se aspoň lépe krýt. Momentálně to často dopadne tak, že mě někdo sundá a prostě odejde, bez jakékoli interakce. Krátký časový limit by dal možnost ještě nějak zareagovat a třeba z toho vytěžit víc.  Jak píšeš Rataji tak  to neprobíhá. Je to smutné ale hráčům je jedno že nemáš zbraň jednoduše tvojí postavu popraví takže čekáš na smrt. Kdyby se dal časovač tak jak jsem psal víše jde s tím nějak pracovat a budu podle toho reagovat(RP, únik, atd...)