Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

Vyřešeno Žádost o projednání návrhu o zrušení trestu smrti


asdf

Hráč

15
6.6.2022 22:13, naposledy upraveno 6.6.2022 22:17 uživatelem asdf

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


Návrh na zrušení trestu smrti



Vážení zastupitelé kongresu,
   obracím se na Vás s projednáním návrhu o zrušení trestu smrti (47/2021 Zákon o trestu smrti). Trest smrti je aktuálně nejvyšší absolutní trest za spáchaný trestný čin či trestné činy. Žijeme v moderní civilizaci, ve 21. století. Trest smrti je pro mě naprosto nepřijatelný z důvodů uvedených níže.


Zákon č. 2/2018 - Listina zákaldních práv a svobod, hlava druhá, oddíl první, článek 6, odstavec 1 - Každý má právo na život. Lidský život je hoden ochrany již před narozením.


Zákon č. 2/2018 - Listina zákaldních práv a svobod, hlava druhá, oddíl první, článek 6, odstavec 2 - Nikdo nesmí být úmyslně zbaven života, s vyjímkou výkonu trestu po odsouzení za prokazatelně spáchaný trestný čin, za jehož spáchání zákon ukládá takový trest.

   Je otázkou vztahu trestu smrti a práva na život, jednoho ze základních lidských práv. Samozřejmě listina základních práv a svobod stanovuje výjimku právě pro tento nejvyšší trest. Spousta lidí považuje tento trest za adekvátní respond za spáchání vysoce závažných trestných činů, které končí úmrtím druhé osoby, takzvaný princip ,,oko za oko". Pokud se na věc podíváme z filozofického hledska, pojem ,,oko za oko" nemůže být vždy spravedlivý, jelikož se úmrtí netýká pouze osoby, který trest obdrží. Úmrtí odsouzeného může značně ovlivnit spoustu dalších lidí, jakožto například rodinu,přátelé a další blízké osoby.

   Pakliže zvážíme, že zbavíme života odsouzeného, který usmrtil oběti brutálním způsobem tak, aby to bylo ,,spravedlivé", musel by trest smrti probíhat stejně brutálním způsobem, jako odsouzený provedl na své oběti. To je však pro dnešní civilizaci naprosto nepředstavitelné a protizákonné.

   Dalším příkladem si uvedeme zločince, který byl k onomu trest odsouzen. Odsouzený již nepředstavtuje žádné hrozby, avšak namítám, že by bylo dostatečné takovou osobu odsoudit k doživotnímu trestu odnětí svobody. Dalo by se argumentovat, že doživotní trest může být velmi nákladný. Avšak zůstává otázkou, je akceptovatelné nechat o spravedlnosti rozhodovat finanční náklady - ,,laicky" řečeno ,,kusy papíru"?

   Vezmeme-li v potaz argument, že má trest smrti schopnost zastrašit pachatele násilných trestných činů, nemohu v tomto tvrzení oporovat. Avšak to může být také motivací k dalšímu užití násilí ze strany ozbrojených povstalců, kteří budou chtít pomstít smrt svých členů a vznikl by tak nekonečný cyklus.


Děkuji,

MUDr. Taki Raidon, Ph.D.

VajkoChlpko

Hráč

57
7.6.2022 12:56

Podatel: MUDr. Taki Raidon, Ph.D.

Věc: Návrh na zrušení trestu smrti


Vážený pán Raidon,

Vašu žiadosť presúvam do triedenia. Na budúcej schôdzi sa budeme vašim podnetom zaoberať. O priebehu riešenia danej veci, Vás budeme aj naďalej informovať.


JUDr. Dušan Badinský
Kongresman San Andreas

 

DrHell

Hráč

18
11.6.2022 21:36

Podatel: MUDr. Taki Raidon, Ph.D.

Věc: Návrh na zrušení trestu smrti


Vážený pán Raidon,

11.6.2022 došlo k hlasovaniu ohľadom zrušenia zákona č. 47/2021 v znení "Zákon o trestu smrti"
Záver hlasovania je nasledovný: 0-Za, 3-Proti, 1-Zdržal sa
Daný návrh nepodporilo ani vedenie PSA.

Preto Váš podnet v mene Kongresu San Andreas zamietam. Ďakujem za pochopenie.


Mgr. Merrick Mason, J.D.
Predseda Kongresu San Andreas

 


Powered by LeoSight IFS
LT~54

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo