Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

[89/0] Novela zákona o Kongresu


Holub

Hráč

46
26.10.2023 12:54, naposledy upraveno 26.10.2023 13:50 uživatelem Holub

(( Veškeré informace v tomto příspěvku jsou fiktivní a týkají se pouze herního světa! ))


Kongres San Andreas


Návrh č. 89/0

Zákon, kterým se mění zákon č. 108/2023,
ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony


Zákon upravuje Článek 1

Článek 1 - Volitelnost kandidáta
§1 Každý občan státu San Andreas starší 21 let je oprávněn kandidovat na starostu a člena Kongresu a je tedy volitelný, jestliže neporušuje žádnou z podmínek pro ztrátu volitelnosti uvedenou v §2 tohoto zákona. Občanovi, který ztratil volitelnost, nemůže být umožněno kandidovat a to do doby obnovení jeho volitelnosti. 

Odůvodnění: Tento bod má zamezit problematice, která nastala již několikrát, posledně tohle volební období, kdy kandidovali občané s rejstříkem. Vzhledem k charakteristice hlasování voliči, kteří svůj hlas či hlasy svěřili těmto osobám, hlasy defacto ztratili, vlivem anulace kandidatury dotyčných.
Řešením je propojit webovou stránku pro volby s portálem egov, konkrétně s částí obsahující výpis z rejstříku. Jestliže nemá osoba čistý rejstřík, nemůže ji být umožněno odeslat kandidaturu.
Tento bod stál za mou prvotní snahou o novelizaci tohoto zákona.


Zákon upravuje Článek 4

§11 Hlasování se eviduje:
a) přímo k danému návrhu, jedná-li se o návrh právního předpisu nebo rozhodnutí Kongresu,
b) do spisu schůze, jedná-li se o rozhodnutí projednávané na schůzi Kongresu,
c) do centrální evidence hlasování Kongresu pro všechna ostatní hlasování.

§11 Hlasování se eviduje automaticky na webových stránkách Kongresu. V případě hlasování o návrhu právního předpisu nebo rozhodnutí Kongresu uveřejní zároveň předsednictvo Kongresu výsledek hlasování přímo k danému návrhu.

§14 Jakýkoliv kongresman smí za udání pádného důvodu žádat zneplatnění hlasování. Zneplatnění schvaluje předseda Kongresu, místopředseda Kongresu nebo předseda disciplinárního výboru a musí tak učinit dříve, než dojde ke konci hlasování, kdy už se výsledek hlasování stává platným.

Odůvodnění: Automatická evidence, uvedená již v předchozím návrhu kongresmanky Dayton, by v tomhle případě umožnila zefektivnění činnosti Kongresu včetně její následné evidence. Stejně tak došlo na revizi paragrafu čtrnáct, který pracuje s podobou uvedenou v návrhu kongresmanky Dayton, přičemž přidává možnost zneplatnění jak pro předsedu disciplinárního výboru (viz původní návrh ze strany kongresmanky Dayton), tak i místopředsedovi Kongresu.


Zákon upravuje Článek 9

§37 Interpelace se podává elektronicky - formou komunikačních kanálů Kongresu, anebo ústně na schůzi Kongresu, je-li interpelovaný kongresman přítomen. Aby se jednalo o interpelaci, musí být Interpelovaný kongresman vyrozuměn o tom, že se jedná o interpelaci a nikoliv o běžný dotaz.

§37 Interpelace se podává elektronicky na stránkách Kongresu, kde také musí dojít k odpovědi interpelovaného kongresmana. Veškeré interpelace jsou dostupné veřejnosti k nahlédnutí a nelze je zpětně upravovat.

Odůvodnění: Tento bod byl doplněn později na základě návrhu ze strany místopředsedkyně Hawkins v rámci projednávání této novely zákona, prvotním zdrojem je opět předchozí novela od kongresmanky Dayton. Veřejně přístupná interpelace má umožnit vyšší transparentnost politiky Kongresu, stejně tak má umožnit voličům si utvořit představu o fungování Kongresu a také o politice a postojích členů Kongresu.


Ve Fort Carson dne 26.10.2023

Předkladatel:
Raymond Brantley

Holub

Hráč

46
30.10.2023 10:30

Návrh č.89 - Novela zákona č.108/2023 - PŘIJATO

Pro ✅ Proti  ❌ Zdrželi se ⛔️ Nepřítomní ⭕️
Dušan Badinský
Elizabeth Hawkins
Elissa Nell Carlsson
Jack Dreilor
Orlando Anderson
Raymond Brantley
  April Dayton

Rachel Louise Davis
Weximilian Alexei
Yukimura Torio

Kongresmani přihlášení k hlasování (7): Elizabeth Hawkins, April Dayton, Dušan Badinský, Elissa Nell Carlsson, Orlando Anderson, Raymond Brantley, Jack Dreilor.


Raymond Brantley
předseda Kongresu San Andreas


Powered by LeoSight IFS
LT~26

Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo

KVĚTEN 2024
4553 Kč / 9200 Kč

Pokrytí provozních nákladů

Donator měsíce: MrKys (1600Kč)
(na konci měsíce získá odznak)

Kdo je online?
Matbrok

500Kč včera v 17:57

MartasHyper

67Kč 4.5.2024 20:39

kendi

40Kč 4.5.2024 14:53

Nejnovější uživatelé
JamesUnpak

Registrován 5.5.2024

TomasJedno

Registrován 5.5.2024

Samuelko123

Registrován 5.5.2024