Jelikož naše stránka pro správné fungování používá soubory cookies a zpracovává IP adresy, které jsou podle obecného nařízení GDPR považovány za osobní údaj, je nutné vyjádřit souhlas s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.

LeoSight.cz - Herní portál

LeoSight.cz

NVIDIA a její GeForce Now

Alfondra

30.8.2020 - 23:49


Před více jak dvěma lety NVIDIA představila svou službu GeForce Now, která dovolovala herním konzolím Shield hrát nejnovější herní tituly i přes to, že jejich hardware byl značně nevýkonný. Ve skutečnosti tato služba pod křídly NVIDIE funguje už od roku 2013, ale pod názvem NVIDIA Grid. O Gridu se moc nemluvilo, proto přišla změna a NVIDIA vstupuje na bitevní pole streamování her, kde proti sobě stojí především Google, Microsoft a NVIDIA. Celý trik je v tom, že náročné hry vykresluje superpočítač, který leží stovky kilometrů od uživatele a s konzolí komunikuje pouze pomocí internetu. Pokud tedy máte rychlé připojení, tak Vám obraz a zvuk bude superpočítač někde v serverovně streamovat přímo do Vašeho zařízení.

GeForce NOW

Na CES 2018 oznámila NVIDIA příchod GeForce Now i na PC a MAC, což spustilo velkou řadu otázek a netrpělivého čekání. Hlavní předností GeForce Now mělo být především velká knihovna her, ke které jste za měsíční poplatek měli mít přístup a NVIDIA pravidelně zvěřejňovala informace o tom, jací vývojáři budou do tohoto projektu zapojeni a na jaké hry se můžeme těšit. Ke konci beta testingu, na konci roku 2019, ale NVIDIA přišla s prohlášením, že koncept mění a nově bude služba streamovat pouze hry, které máte zakoupené. Se službou jste si jednoduše propojili Váš Steam, Uplay nebo Battle.net účet a mohli jste rozjet například Watch Dogs 2 na notebooku s integrovanou grafikou.

Mezitím, co NVIDIA testovala, Google vydal svou vlastní streamovací službu s názvem Stadia. I přes to, že internetový gigant disponuje nejmodernějším serverovým zázemím, tak jejich pokus o vstup na pole streamování her nedopadl vůbec dobře. Bylo to spíše fiasko než cokoli jiného. Stadia podporovala jen malé množství her a kvalita přenosu byla ještě k tomu mizerná. Třešničku na dort tomu nasadila podpora jen v pár zemích světa, takže Stadia v této chvíli nemůže GeForce Now sahat ani po kotníky. Zato NVIDII se dlouhé beta testování zřejmě vyplatilo, jelikož streamování her funguje v tuto chvíli skvěle a pokud disponujete rychlým internetovým připojením, tak máte možnost za roční poplatek, který se rovná jedné "tří áčkové" hře hrát všechny Vaše hry na ultra detaily s odezvou, kterou většinou ani nepocítíte.

Myslíte si, že vzdálené streamování her na jakékoli zařízení je budoucnost nebo naopak slepá ulička?

Komentáře
Přihlášení




Zapomněl/a jsem jméno nebo heslo